Hirdetés

bab.lap.hu / Babos receptek

Babos receptek

Finom receptek - előételek - leves és egytálétel receptek - húsételek - pizzareceptek - vegetáriánus receptek - sütemények - desszertek - italok - saláták - savanyúságok - befőzés - nemzeti gasztronómia - bébiételek.

Benke Laci bácsi receptjei a Teletál Magazinban

Babgulyás elkészítésének módja

Erős igénybevételt követő napokon szükség van az erő gyors utánpótlására, amit holmi salátákkal nem lehet megoldani. Egy nagy kirándulás erdőn-mezőn, vagy a kert rendezése, favágás után jól esik a finom, laktató szárazbab leves, melyet akár bográcsban is el lehet készíteni. Előző nap némi előkészületet és tervezést igényel a kivitelezése, mert a babot bizony be kell áztatni.

Nagyon finom és tojás nélkül

Babos rízs recept

Hüvelyesek minden mennyiségben

Ízletes babsaláta recept

A laktató ételek királynője, hízókúrázóknak vagy nehéz fizikai munka esetére ajánlott. Második félének ajánlott valamilyen könnyű ételt választani. Finom, kovászolt kenyérrel kínáljuk.

Hagyományos tárkonyos bableves, ahogy Gyergyóban készítik

Bab ételek

Babos tejszínes raguval

Szilvi barátnőm családja rajong a bablevesekért, így került fel az étlapjukra a Jókai bableves is. Az elkészítéshez felhasználja a vasárnapról megmaradt csontleves levét is, így az ízek különös harmóniája fog kialakulni, mire a leves az asztalra kerül.

Recept az oldal alján: Katonás babgulyás tábori módra

Chef a családban recept

Ha unod a csilis babot és a paprikás krumplit

Ízletes receptek gyorsan, könnyen

A fehérje diéta első 21 napos fogyasztó szakasza során növeljük a napi protein bevitelt és teljes egészében száműzzük a szénhidrátokat. Ezt nagyon nehéz véghezvinni, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy a napi állati fehérje aránya általában magasabb a zöldségekénél. A magyar konyha általában rengeteg hagymát, paprikát használ - természetesen ez ételeink ízén is tükröződik: szeretünk jól és finomat enni - de ebben a rövid szakaszban meg kell lenni nélkülük. Ha ezt sikerül megtennünk, hamarosan nagyarányú fogyást, és ami nagyon fontos, a testzsír-százalék jelentős csökkenését érhetjük el.

A babot sokan nem szeretik és azok is tiltva vannak a hüvelyes ételtől, akik különböző epebajokkal küszködnek és sokan azért ódzkodnak a növénytől mert puffadás, gyomorbántalmakat okoz, akik kicsit is érzékenyek rá. A bab sok fajtája ismert, mindegyikből készítünk főzeléket, de akár rakott ételeket is készítünk belőlük.

Kedves Gabriella, a Receptműves blogon főként húsmentes egyszerű, lehetőleg gyors és egészségesen elkészíthető ételek találhatók. A hagyományos alapanyagok feltüntetése mellett az egészségesebb összetevőkkel is megadjuk a recepteket, és igyekszünk könnyen alkalmazható konyhai praktikákat megadni. Üdv. Emi

Hirdetés
Meghatározás:

A veteménybab, Phaseolus vulgaris, népi elnevezése: paszuly, paszulyka, fuszulyka termesztésének, betegségeinek, feldolgozásának, felhasználásának linkgyűjteménye.

Szponzorált hirdetések

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Babos receptek
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés